Frequently Asked Questions

De vragen blijven binnenkomen over het nieuwe initiatief SinterklaasKasteel Heeze. Erg leuk om alle reacties te krijgen en daarom deze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@sinterklaaskasteelheeze.nl

Hoe kom ik aan kaarten voor het SinterklaasKasteel?


De kaarten worden verkocht bij Intertoys in Heeze. Ze kunnen niet van te voren gereserveerd worden en er kan ook niets online worden besteld. De start van de verkoop zal 10 november starten.

Hoeveel kaarten zijn er beschikbaar?


Er zullen op drie dagen een aantal tijdsloten zijn, op woensdagmiddag 30 november, vrijdagmiddag 2 december en zaterdag 3 december. In dat tijdslot kun je het SinterklaasKasteel Heeze bezoeken.  

Wordt het dan niet super druk bij de kaartverkoop?


Intertoys Heeze is wel wat drukte gewend hoor :) Maar zeker, het zal druk worden. De kaartverkoop start donderdag 10 november. Die dag raden we je aan er op tijd bij te zijn natuurlijk.

Waarom is het SinterklaasKasteel Heeze niet veel meer dagen open?


Het SinterklaasKasteel Heeze ís zo leuk omdat er juist Sinterklaas, zijn Pietengevolg en andere vrijwilligers aanwezig zijn. We zijn afhankelijk nu van het aantal Pieten wat zich aanmeldt en ook op de gewenste dagen kan. Als straks blijkt dat er zich ontzettend veel Pieten en vrijwilligers aanmelden en we kunnen nog meer middagen open zijn, zullen we dat zeker doen.

Voor wie is het het SinterklaasKasteel Heeze?


Alle kinderen en hun ouders zijn welkom, maar we hopen vooral de kinderen in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp te mogen begroeten op ons prachtige SinterklaasKasteel. Natuurlijk zijn kinderen uit alle omliggende dorpen ook meer dan welkom.

Komen er ook middagen speciaal voor scholen en kinderdagverblijven?


Het SinterklaasKasteel Heeze ís zo leuk omdat er juist Sinterklaas, zijn Pietengevolg en andere vrijwilligers aanwezig zijn. We zijn afhankelijk nu van het aantal Pieten wat zich aanmeldt en ook op de gewenste dagen kan. Als straks blijkt dat er zich ontzettend veel Pieten en vrijwilligers aanmelden en we kunnen nog meer middagen open zijn, zullen we die optie zeker goed bekijken.

Hoe werkt dat dan precies straks? 


Je koopt een entreekaart voor het SinterklaasKasteel. Daarbij zit een toegangsbewijs, kaartje voor toegang, met daarbij coupon voor iets te drinken en iets lekkers (we verklappen nog niet wat). Je bent in een bepaald tijdslot op een specifieke dag welkom op het kasteel.

Mag ik stage lopen op het SinterklaasKasteel?


Jahoor, je maatschappelijke stage kan er vervuld worden. We hebben ook nog stage-Pieten lopen, want Piet word je niet zomaar natuurlijk. Dat vergt talent, oefening, humor en veel pepernoten!

Mag mijn oma mee naar het SinterklaasKasteel Heeze?


Jazeker! En je opa, je tante, je nichtjes en neefjes en je buurmeisje ook! Als ze maar allemaal zin hebben in een prachtige Sinterklaasbeleving op het SinterklaasKasteel.

Ik woon niet in Heeze, mag ik dan toch naar het Sinterklaaskasteel Heeze komen?


Jazeker, Sinterklaas heet iedereen welkom op zijn prachtige kasteel. Sint hoopt sowieso de kinderen uit Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp te mogen begroeten, maar hij vindt het ook erg fijn om de kinderen uit de andere dorpen weer te zien.

Ik vind dit zo'n leuk initiatief, wat kan ik doen?


Dat horen we graag! Je kunt vrijwilliger worden (voorbereiden van aankleding en meer), je kunt sponsor worden (heel graag!), je kunt Piet worden (wie wil dat nou niet!) en je kunt ook Vriend van het SinterklaasKasteel Heeze worden. Dan kun je voor een bedrag naar jouw keuze iets doneren. En dat kan al vanaf een euro! Dus wil jij dit initiatief ook een steuntje in de rug geven, er zijn legio mogelijkheden.

Ontdek het kasteel

Altijd al een kijkje in het kasteel van Sinterklaas willen nemen? Ontdek de kamers van het kasteel en zie wat je kan doen tijdens je bezoek!

Meer weten

Vragenlijst

Wat ontzettend leuk dat jij bij SinterklaasKasteel Heeze was. Laat je ons weten wat je ervan vond?

Vul de vragenlijst in

In 2023 ook Piet zijn?

De reacties van de Pieten zijn erg positief! Wil jij in 2023 ook Piet zijn? Geef je alvast op! Contacten we in de zomer van 2023 met je!

Ik wil Piet worden