Frequently Asked Questions

De vragen blijven binnenkomen over het nieuwe initiatief SinterklaasKasteel Heeze. Erg leuk om alle reacties te krijgen en daarom deze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@sinterklaaskasteelheeze.nl

Hoe kom ik aan kaarten voor het SinterklaasKasteel?


De kaarten worden verkocht bij Intertoys in Heeze. Ze kunnen niet van te voren gereserveerd worden en er kan ook niets online worden besteld. 

Welke dagen kan ik het kasteel bezoeken?


Er zullen op vier dagen een aantal tijdsloten zijn, 
  • Vrijdag 24 november
  • Zaterdag 25 november
  • Zondag 26 november
  • Woensdag 29 november

Wordt het dan niet super druk bij de kaartverkoop?


Intertoys Heeze is wel wat drukte gewend hoor :) Maar zeker, het zal druk worden. Die dag raden we je aan er op tijd bij te zijn natuurlijk.

Binnen of buiten?


De meeste activiteiten op SinterklaasKasteel Heeze zijn buiten, dus kleed je lekker warm aan!

✔ Kleed je lekker warm aan: veel van de activiteiten zijn buiten!

Nog tips voor het bezoek?

✔ Let op je tijdslot en datum. In die tijd kun je SinterklaasKasteel Heeze bezoeken. De poorten gaan dicht zodra iedereen binnen is.

✔ Zonder geldig kaartje kom je helaas niet binnen.

✔ De kinderen krijgen een activiteitenkaart waarop staat wat ze allemaal kunnen doen. Daarna krijgen ze een heus Pietendiploma. Maar er is nog meer te zien en doen hoor!

✔ Veel plezier! Lach, geniet en speel!

✔ Papa's en mama's: het is een kinderfeest, dus kinderen gaan altijd voor.

Waarom is het SinterklaasKasteel Heeze niet veel meer dagen open?


Het SinterklaasKasteel Heeze ís zo leuk omdat er Sinterklaas, zijn Pietengevolg en andere vrijwilligers aanwezig zijn. Daarvoor hebben we veel handjes nodig, waardoor dit nu de max is van wat er mogelijk is.

Voor wie is het het SinterklaasKasteel Heeze?


Alle kinderen en hun ouders zijn welkom, maar we hopen vooral de kinderen in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp te mogen begroeten op ons prachtige SinterklaasKasteel. Natuurlijk zijn kinderen uit alle omliggende dorpen ook meer dan welkom.

Glutenvrij of andere allergie?


Op SinterklaasKasteel Heeze zijn geen glutenvrije of allergie-vrije alternatieven voor pepernoten aanwezig. Het gevaar van kruisbesmetting vinden we te gevaarlijk. Heeft je kind een allergie? Voel je vrij om zelf lekkers mee te nemen en een van de Pieten of organisatoren aan te spreken. We zorgen dan dat Piet dat lekkers aan je kindje geeft.
Mailen? info@sinterklaaskasteelheeze.nl

Wat eten we?


Op SinterklaasKasteel Heeze krijgen de kinderen ranja, pepernoten en worden verse wafels gebakken. (in een hartjesvorm). Mocht je een alternatief willen geven aan je kind, dat kan zeker. Spreek die dag iemand van de organisatie aan en we regelen dat een van de Pieten dat ongemerkt in zijn handen krijgt en aan je kind overhandigt. Mailen kan naar info@sinterklaaskasteelheeze.nl.

Komen er ook middagen speciaal voor scholen en kinderdagverblijven?


Scholen en kinderdagverblijven kunnen in de aangegeven tijdsloten ook bezoekje brengen (met een entreekaart uiteraard). Er zijn geen speciale ochtenden voor scholen of kinderdagverblijven. Simpelweg omdat daar de mankracht nu niet voor is.

Ik vind dit zo'n leuk initiatief, wat kan ik doen?

Dat horen we graag! Je kunt vrijwilliger worden (voorbereiden van aankleding en meer), je kunt sponsor worden (heel graag!), je kunt Piet worden (wie wil dat nou niet!) en je kunt ook Vriend van het SinterklaasKasteel Heeze worden. Bekijk het formulier.

Waarom is de verkoop niet online?


Iedereen is welkom op het SinterklaasKasteel Heeze, maar we organiseren het in eerste instantie voor de kinderen uit Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. Daarom willen we de verkoop ook fysiek (offline) doen, want deze inwoners gaan met liefde in de rij staan bij ons verkooppunt in Heeze.

Ontdek het kasteel

Altijd al een kijkje in het kasteel van Sinterklaas willen nemen? Ontdek de kamers van het kasteel en zie wat je kan doen tijdens je bezoek!

Meer weten

Nagenieten met de foto's

Genieten! Want de foto's blijven binnenstromen en daarop zie je hoe geweldig het is op SinterklaasKasteel Heeze.

Check hier de foto's

SinterklaasKasteel 2024

Piet, gastvrouw of helper zijn in 2024? Meld je aan!

Ik ben er bij!