De Kamers

Kasteel Heeze is één van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Door de unieke ligging van het geheel omgrachte kasteel en de veelal 18de eeuwse inrichting van het Kasteel, die door de eeuwen heen intact is gebleven. Deze indrukwekkende en unieke historische locatie is het de perfecte verblijfslocatie van Sinterklaas als hij in Heeze verblijft. 
Ga je mee kijken wat er allemaal te doen is op SinterklaasKasteel Heeze?

De postkamer

Sinterklaas is dol op post. Hij houdt ervan om tekeningen, verhalen en verlanglijstjes van jullie te mogen ontvangen. 

De post wordt door de Postkamer-Pieten naar de Postkamer gebracht, die te vinden is bij de ingang van het SinterklaasKasteel Heeze. Daar sorteren de Pieten de ingekomen post en zorgen ze ook dat alles netjes in het postvakje van Sinterklaas komt. 

Slaapkamer van Sinterklaas

Sinterklaas heeft een heerlijke slaapkamer in SinterklaasKasteel Heeze. Je ziet de slaapkamer liggen als je voor het kasteel staat en naar boven kijkt. Daar, boven de grote poort, daar is de slaapkamer van de Sint. Maar ssssssst, we kunnen er natuurlijk niet naar binnen gaan, want een beetje privacy wil de Sint wel. Zie je wel zijn nachtjapon hangen? En staat daar nou een staf in de hoek?

Pakjeskamer

De pakjeskamer is hét domein van de Pakjespieten. Zij zijn de hele dag in de weer met cadeaupapier, plakband en mooie linten.

Je kijkt je ogen uit, want natuurlijk mag jij hier ook een kijkje nemen. Zie je daar ook cadeautjes van jouw verlanglijstje al liggen? 

De stallen

Sinterklaas heeft uiteraard ook zijn paarden meegenomen. Niezosnel en Oldtimer vinden het heerlijk in Heeze. Want als de paarden niet aan het werk is, worden ze verwend door de PaardenPieten in de stal of gaan ze uit rijden in de bossen in Heeze en Leende. De Herbertusbossen en het Leenderbos zijn écht hun favoriet. 

Ontdek het kasteel

Altijd al een kijkje in het kasteel van Sinterklaas willen nemen? Ontdek de kamers van het kasteel en zie wat je kan doen tijdens je bezoek!

Meer weten

Vragenlijst

Wat ontzettend leuk dat jij bij SinterklaasKasteel Heeze was. Laat je ons weten wat je ervan vond?

Vul de vragenlijst in

In 2023 ook Piet zijn?

De reacties van de Pieten zijn erg positief! Wil jij in 2023 ook Piet zijn? Geef je alvast op! Contacten we in de zomer van 2023 met je!

Ik wil Piet worden