De Parelkamer hard aan het werk voor SinterklaasKasteel Heeze

Het initiatief SinterklaasKasteel Heeze is ook door de Parelkamer met open armen ontvangen. Voor de aankleding is vanalles nodig en Sinterklaas had vernomen dat ze daar bij de Parelkamer veel ervaring mee hebben. De goedheiligman heeft zijn DecoratiePieten op pad gestuurd en samen met het team van de Parelkamer zijn er hele mooie plannen ontstaan. 

De jongeren zijn volop bezig met het maken van kleine pakjes voor aan de takken en ook maken ze grote en kleine pietjes ter decoratie. Ze krijgen daarbij materiaalhulp uit allerlei hoeken, zo leverde bijvoorbeeld Van de Vin ramen en kozijnen het hout wat ze mogen gebruiken en EE Labels leverde kegelvormige 'garenklossen' waar pietenlijfjes van worden gemaakt.

Astrid en Marieke, de begeleiders van de Parelkamer lichten toe; Natuurlijk helpen we Sinterklaas graag. Wij weten ook dat die Pieten niet alles zelf kunnen doen en dat wij onze ervaring hier goed voor kunnen inzetten. Onze jongeren vinden het geweldig om te doen, want dit is ook voor hen een hele speciale tijd en zo ervaren ze die nog leuker.

De Parelkamer is een unieke winkel met een huiselijke uitstraling, waar een dagbesteding is ondergebracht voor jongeren met een verstandelijke beperking. In het atelier worden meesterwerkjes gemaakt en vervolgens worden deze “parels” in de winkel gepresenteerd en tegen een zacht prijsje verkocht. Naast de zelfgemaakte kadootjes en gepimpte meubels wordt er ook oudhollands snoepgoed verkocht.
Met veel plezier werken ze aan opdrachten zoals traktaties voor kinderfeestjes, meubels pimpen in een bepaald thema of het inpakken van relatie geschenken.

Loop gerust eens binnen om rond te kijken en kennis te maken met deze parels.

Ga terug