Succesvolle eerste editie SinterklaasKasteel Heeze

Wat was het spannend! De reacties na de lancering van het initiatief ‘SinterklaasKasteel Heeze’ waren heel enthousiast, maar dan moet alles in de praktijk nog op zijn plek vallen. Afgelopen woensdag, vrijdag en zaterdag was het zover en opende het SinterklaasKasteel Heeze haar deuren. Of alles op zijn plek viel? Dat deed het en hoe! Wat waren de pieten en vrijwilligers enthousiast, de gastvrouwen behulpzaam, de locatie sfeervol, maar bovenal wat waren de bezoekers geweldig!

Overigens was het voor vele bezoekers ook de perfecte manier om een aantal ruimtes van het kasteel voor de eerste maal te bewonderen. Welkom geheten door de PaardenPiet, PlumeauPiet of MeetPiet, iedereen kreeg een warm onthaal. De kou werd vergeten, want de kinderen waren druk bezig op de pietenschool met onder andere daklopen, pakjes gooien en een cursus inpakken. Al was er soms wel wat discussie over wie die cursus nou echt nodig had, de kinderen en de InpakPiet.
Een van de bezoekers vertelt enthousiast: We kwamen met een huilende bange kleuter binnen, die zingend met twee Pieten aan zijn hand naar buiten ging! Wat was dat genieten om dat te aanschouwen. Er waren volop Pieten en veel persoonlijke aandacht voor de kinderen. Onze zoon heeft het er nog steeds over en wilde de dag erna alweer terug.’

“Als bestuur kijken we terug op een meer dan geslaagd evenement, we krijgen louter positieve reacties. Wat was het heerlijk om te zien dat iedereen genoot, jong en oud. Wij genieten nu nog volop na. Alles is fantastisch verlopen en gelukkig bleef het ook droog!”

Op de vraag of Sinterklaas volgend jaar weer in het kasteel komt logeren antwoordt de voorzitter met een volmondig; “Jazaker! We hebben nu al weer wat nieuwe ideetjes liggen, welke we op korte termijn gaan uitwerken. En uiteraard gaan we ook overleggen met de baron wat de mogelijkheden volgend jaar zijn. Al willen we wel benadrukken dat we het kleinschalig houden.“

Ga terug